СКАЖИ ТАМПОНУ НІ!

Чого це, спитаєте ви? Наче річ добра і жінкам дуже потрібна, а ніт! 

Чули щось про прогрес? Той самий технічний, завдяки якому ми з Києва до Одеси на конях вже не скачемо, наприклад? Голубів випускаємо лише на весіллях задля краси, а не заради вісточки коханому? Так от тампон – то минуле, забуваємо, дівчата. Хочеться сказати - «зустрічайте світле майбутнє», але воно насправді вже давно настало і ім’я йому – менструальна чаша. 

Що таке менструальна чаша? Це чаша, що використовується жінками під час місячних, все логічно) Але чому це ніяке не майбутнє? Все просто – бо винайшли менструальну чашу тоді ж, коли і тампони з прокладками) Чому ж тоді…

Так, щоби вас не заплутати, почну трошки з далека, з Древнього Єгипту) 

З давніх давен, в усі часи, жінки пробували щось таке змайструвати, щось вигадати, щоб трохи облегшити собі життя під час місячних, бо місячні, на відміну від конституційних прав і свобод, у жінок були завжди. Перші примітивні аналоги прокладок і тампонів були навіть у древніх єгиптянок, робили вони їх, так би мовити – з підручних матеріалів) А далі… 

А далі насправді нічого не змінювалось тисячоліттями) Ті самі підручні матеріали із місяця в місяць, із року в рік, пхали туди все що можна. Про гігієну і бактерії ніхто не чув( Бо до прогресу було ще далеко, а обговорювати щось вголос, особливо з чоловіками, - то справжнє табу, то було страшніше, ніж павук на стіні) 

Наші прабабусі, наприклад, використовували замість менструальних чаш і тампонів натільну довгу сорочку. Отак і ходили без трусів, щоб просто по ногах текло, а сорочкою можна було витерти. Та і не було ніяких трусів тоді ще) Ні стрінгів, ні леопардових бікіні)

І от нарешті, наприкінці 19-го століття, цією темою почали цікавитись вчені-чоловіки. Ну як, цікавитись) У 1868-му році віцепрезидент американської медичної асоціації, казав наприклад, що під час щомісячних "нездужань" жінкам не можна довіряти)

А лікар і просвітник Едвард Кларк рекомендував дівчатам не відвідувати учбові заняття, тому що «місячні» і «думати» – то для них дуже важко одночасно. Страшні часи)

 

Вам може здатись, що то була справжня дичина. Так, але та дичина подекуди нікуди не зникла з нашої планети. Ось вам приклад) У недалекому 1998-му році, дехто Аруначалам Муруганантхам з Індії, вирішив, що його дружина увага – «заслуговує!» на гігієнічні прокладки, а не на стару брудну ганчірку, якою б він навіть свій мопед не протирав би.

 

Він вирішив створити просту таку машинку, що може швидко і дешево виготовляти багато добрих прокладок. Здавалось би, який гарний індійський хлопець, молодець. Знаєте, як відреагувала на це його люба дружина? Вона від нього пішла! Бо це сором! На її думку, то було надто ганебно! Що сусіди подумають? Правда через декілька років, коли він ту машинку зробив і трошки розбагатів, вона до нього повернулась) Про це навіть фільм зняли, бо історія топ, саме для Болівуду)   

 

Але повернимось до менструальних чаш. На початку 20-го століття нарешті з’являються перші тампони і прокладки від вже відомих нам брендів Tampax і Kotex. А декілька років потому, у 1937-му році, жінка на ім’я Леона Вотсон Чалмерс запатентувала перший менструальний ковпачок, ту саму менструальну чашу. Але то було в Америці) У нашій країні жінки вперше побачили тампони відносно нещодавно, коли нарешті розвалився отой совок, і відразу зрозуміли, що тампон то значно краще, ніж ковбаса за 2,20.  

 

То чому ж так сталося, що про тампони чули всі, а про менструальні чаші лише одиниці? Чому у будь-якому супермаркеті тих тампонів три полки, а чаш немає? Бо тому, що з прогресом до нас прийшла така наука як маркетинг. Наука звісно добра, але іноді може впихнуте вам те, що вам може і не треба) Нащо пропонувати вам одну єдину менструальну чашу, якої вам вистачить на 10 років, якщо можна продати тону вати за ціною зорельоту? А? Давайте підрахуємо – помножте вартість упаковки тампонів на кількість циклів у вас за десять років - то будуть тисячі і тисячі гривень. А тепер подивіться отут скільки коштує менструальна чаша. Різниці вистачить на поїздку до моря)

 

На цьому переваги менструальних чаш не закінчуються, давайте швиденько пройдемось:

 

-  менструальні чаші виготовляють з медичного силікону, а тому не викликають ніяких подразнень і алергічних реакцій

-  менструальні чаші не сушать слизову, завдяки цьому зберігається природна вологість, а отже вам буде настільки комфортно, що можна і забути, що там всередині щось є)

-  дякуючи менструальній чаші, ви можете вести активний спосіб життя навіть під час місячних. Можете займатися спортом, бігати, пригати, не переймаючись, що щось там десь потече, можете у білих штанях і на білому коні скакати до Одеси, не хвилюючись ні за штани, ні за коня) 

 

Отже. З усією відповідальністю кричу на весь голос - менструальна чаша - то є «must have» для кожної жінки. Так, колись прогрес обов’язково запропонує нам щось краще, головне, щоб це були не тампони в новій супер-пупер упаковці) 

 

І на сам кінець, маленька порада – ніколи не купуйте чаші по 2,20, бо буде біда) Обирайте якісні, перевірені і безпечні бренди, такі як от  Satisfyer чи Femintimate.     

 

Бережіть здоров’я, любі мої, цінуйте комфорт. Цьомки)